19_1_1200.jpg
 
 

Projekt Nr. 19

Stilleben Architects er med hele vejen fra skitseringen af køkkendrømme til det færdige resultat. Arkitekt Ditlev Rahbek fortæller her om vores køkken nr. 19, der er bygget hos en familie på Østerbro. 

 

Potentiale, ambition og proces

”I et køkken er der en masse arbejdsgange, som man ikke bare kan ændre på, og derfor bliver udfordringen ofte at skrue på de små ting. Det kræver at man taler med familien, forstår hvem der skal bruge køkkenet – og til hvad. Og så skal man selvfølgelig forstå det rum, køkkenet skal stå i. Ikke kun ved at måle det op, men ved at se på rummets styrker og potentialer. Og som arkitekt er det et af mine yndlingstidspunkter i processen.”

”På Østerbro mødte jeg en børnefamilie med et køkken, hvor det gamle komfur faktisk havde rummets bedste placering – men langt fra de øvrige funktioner. Så vi skulle både lave et mere praktisk køkken og give lejligheden et nyt yndlingssted, hvor gæster og børn kunne følge med i madlavningen. Jeg foreslog en briks med udsigt til havnen, og med opbevaring – fordi man ikke kan få for meget plads i et køkken. Komfuret kom ud i køkkenøen, så madlavningen kom i centrum.”

”På den måde synes jeg, at det her køkken er ret sigende for den måde, vi arbejder på. Det er et meget praktisk køkken, men med et ekstraordinært element. Og det er min ambition: At lave køkkener, der bare fungerer til det de skal – nemlig at arbejde i, men som samtidig er spektakulære på deres egen underspillede måde.”

 
19_2.jpg
19_3.jpg
19_4.jpg