17_6_1200.jpg
 
 

Projekt nr. 17

Cecilie fortæller her om hvordan personlig karakter, ærlige materialer og farver fylder hendes nyligt renoverede bolig – og i særdeleshed hendes nye køkken. 

 

Det personlige køkken

”Det vigtigste for os, da vi begyndte at renovere, var, at vores indretning ikke skulle være et resultat af en trend. De bedste materialer, godt håndværk og klassiske linjer skulle være grundstenene i vores projekt.”

”Vores hus er fra 1905 og var oprindeligt en to-familiers bolig. Vi ville gerne genskabe nogle af de ting, som vi synes var gået tabt gennem tiden, og som gjorde huset særligt. Vi har blandt andet genåbnet gamle døre og vinduer, der var blevet tilmuret, og besluttet, at ingen af husets vægge skulle være hvide – sådan som det oprindeligt var tiltænkt. Vi ønskede, at renovere med respekt for husets identitet og alder. Det gjaldt naturligvis også køkkenet, som i dag er funktionelt og moderne i alle dets egenskaber, men samtidig besidder en varme og en personlighed, som vi er blevet meget forelskede i. Det har karakter uden at virke larmende.”

”Der er mange ting, jeg virkelig elsker ved det køkken. Der er ærlighed i materialerne, og jeg elsker, at det både er håndlavet og håndmalet. Vi har valgt at give køkkenets to sider hver sin farve, da de har to forskellige funktioner, og vi er virkelig glade for det unikke udtryk, det har resulteret i. 
De håndmalede flader giver os friheden til at skifte farverne senere, hvis vi ønsker det – måske når vores tre små børn er store nok til ikke længere at køre ind i skuffer og skabe på deres cykler.”

”Jeg er også meget glad for den indbyggede bænk. Den skaber et rigtig godt grundlag for samvær og indbyder alle til at være tilstede i køkkenet. Den bliver brugt rigtig meget af vores børn – de gemmer legetøj i skuffen og kan nemt være tæt på os, når vi laver mad.
Den fine vitrine, hvor de indre farvede flader virkelig kommer til sin ret, er også et vigtigt element i vores køkken. Den giver dybde til de høje, lukkede skabe, hvor jeg elsker, at kunne gemme ting som kaffemaskine og brødrister væk.
Bordpladen rammer – præcis som resten af køkkenet – den helt perfekte balance mellem smuk materialitet og det at kunne tåle moderne brug.”

 
17_8.jpg
17_5.jpg
17_1.jpg
17_4.jpg
17_9.jpg